Sivut

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pihaorava


Jäljet ovat aamuhämärän ajalta. Pihassa on auringonnousun jälkeen vipinää, kun orava tulee esittäytymään. 
 Jänistä en ole nähnyt, mutta oravia on ollut joskus kaksi kisailemassa keskenään. Nyt otin kameran ja yritin saada yleensä linssiin, sillä ne ovat hurjan nopeita. Vaikka laatu ei ole hääppöinen, niin ensimmäiset kuvat oravasta pihassa ovat mieluisia. 









Karkauspäivä, onnenpäivä


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kadonneet matot



Kuvassa oleva matto on hyvä symboli hyötyliikunnasta. Maton kankaiden ehkä kotivärjäys, ompelu, kuteitten leikkaus, kudonta matoksi, piiskaus puhtaaksi jne. Sitten tarina maton seikkailukertomuksen alusta. 

Matkalla tapaamaan ystävätärtäni Lahteen, jätti joku matkustaja Aamupostin. Oli pieni luppohetki ja tuli mieleeni, että vilkaisenpa tuota Riihimäen alueen lehteä. Avasin pääkirjoitussivun ja ...  en tiennyt uskonko silmiäni vai? Tuijotin pitkään tuota kuvaa. Siinähän on minun mattoni! 
Matto katosi Pispalan Näsijärven matonpesurannasta, kun olin jättänyt sen päiväksi valumaan. Mattoja oli kaksi, ja ne oli kutonut appeni äiti, vanhoja, mutta minusta huippukauniita. Illalla, kun menin hakemaan, ei niistä ollut kumpaakaan. Matonpesukaverini matot ja ryijyt olivat paikoillaan, kuten kaikki muidenkin matot, vain meidän mattomme puuttuivat. Harmitti, kun meillä ei edes ollut niiden tilalle mitään lattialle. Oli vuosi 1972 tai 1973. 
Otin lehden mukaani tarkistaakseni, oliko todella niin, että se oli minun mattoni. Tarkoitus oli myös soittaa toimitukseen, missä kuva on otettu. Jäi soittamatta ja kyselemättä. Vieläkin kiinnostaa mattoni matkakertomus. Olisi todella kiva kuulla, miten se on joutunut lehtikuvaajan kameran linssiin.

Alakuvassa toinen kadonneista matoista on vuoden 1971 jouluna ennen seikkailemaan lähtemistään, omassa kodissamme Pispalassa nyt jo puretussa talossa.. Kuusen takana on kaksi vaatekomeroa. Vasemmalla olivat liinavaatteemme ja hyllyille laitettavat vaatteet ja oikealla käyttövaatteet. Rukki on edelleen olohuoneessani.  Toivoisin  uutta kotia rukilleni. Äitini on kehrännyt sillä Kangasalla asuessaan. Minulla rukki on ollut rakas muisto. Rukinpyörä on ollut lapsille mieluinen pyöritettävä. Kaikki lapset ovat olleet siitä yhtä kiinnostuneita käydessään. 

perjantai 24. helmikuuta 2012

Lähde matkalle Israeliin

Kuolleessa meressä on mukavaa kellua.

  Lähde kanssamme Israeliin 23.9. - 30.9.2012. Tiberias kohteenamme. Matkanjohtajakaverinani on Hannu Keskinen, joka työskentelee Tartossa venäjänkielisten parissa. 
Vastuullisenä matkanjärjestäjänä on hyvinorganisoiduista ja -hoidetuista matkoistaan tunnettu Toiviomatkat. www.toiviomatkat.fi.  Ilmottautuminen ja lisätiedot sähköpostilla leino.ritva@gmail.com tai hannu.keskinen@sekl.fi. Soittaa voit Ritva Leino puh. 041 544 9550, jos jätät tekstiviestin, niin soitan sinulle. Paikkoja rajoitetusti jäljellä, joten pidä kiirettä.

S

torstai 23. helmikuuta 2012

maanantai 20. helmikuuta 2012

Ystävänpäivänä

Ystävänpäivänä taatalla herkuteltiin ystävänpäiväkahvilla.

Minusta on mukavaa käydä tapaamassa ikäihmisiä ja kuulla heidän kiehtovia tarinoitaan menneistä ajoista. Elämä monimuotoisuudessaan näyttää kasvonsa vasta elämän todellisuudessa. Kokemuksista kumpuaa värikirjo, jota nuoret opettelevat erehdysten kautta. Kun elämää on oppinut, on muuton aika. Jumala haluaa, että koko ihmiskunta pelastuu ja muuttaa Hänen luokseen asumaan ja siksi Jumala on valmistanut sinne tien. Meille ihmisille Hän antoi vapaan tahdon valita kadotuksen ja taivaan välillä.Taivaskoti on lahja, joka pitää jokaisen armosta itse vastaanottaa.
Joh 3:16

lauantai 18. helmikuuta 2012

Egyptin aarteet näyttelyn esittelyä Sokoksella

Egyptin aarteet argeologisten rekonstruktioiden ainutlaatuinen näyttely Villa Royalissa Sastamalan Mouhijärvellä 1.2.2012 -30.11.2012


Sokoksella oli 3.12.2011 "egyptiläinen pariskunta" esittelemässä ainutlaatuista näyttelyä. Komea limusiini  odotteli Hämeenkadulla.
Näyttelyssä on mm. Farao Tutankhamonin kullattu kuolinnaamio. Kullekin ryhmälle näyttelyyn on varattu aikaa 2 tuntia + kahvioon ja myymäläostoksia varten yksi tunti. Kerralla näyttelyyn mahtuu 100 henkilöä. 
Alueella on kuvaaminen kielletty kaikissa muodoissaan. Tupakointi on myös yhtä ehdottomasti kielletty.

Näyttely on todella ainutlaatuinen, joten kannattaa tilata aika ja lipput lippupalvelusta ja matkustaa kauempaakin. 





torstai 9. helmikuuta 2012

Putoaako?


Kotipihasta seuraan naapuritalon katolla olevaa lumimöykkyä.
 Tuuli pöllyttää lunta aina vain laajemmalle ja alaspäin, kunnes...

Naistenlahti



Armonkalliolta on lyhyt matka Rauhaniemeen. Matkalla on Naistenlahti, jossa on 
pääosin maakaasulla toimiva lämpövoimala. Pimeällä laitos on kauniisti valaistu sinisin, valkoisin ja punaisin liikkuvin värein. 


Aurinko oli lähestymässä laskeutumisaikaa, eihän se edes kauaa valaissut päivää.. 



Aiemmin syksyllä otettu kuva Naistenlahden pohjukasta.


Pakkaspäivän kuva kohti Armonkalliota.

 


maanantai 6. helmikuuta 2012


Eilen valittiin maallemme uusi presidentti, Sauli Niinistö voitti  n. 65/35 % Pekka Haavistoa vastaan. Vaalit saivat aikaan pitkästä aikaa kunnon arvokeskustelua. Äänestysprosentti jäi alhaiseksi reilusti alle 70 %.
Suomen lippu liehui sekä vaalien, että kansallisrunoilijamme Runebergin päivän takia. Lähdejuhlassa söimmekin runebergintorttuja.

 Juuri eilen pakkasen laskiessa kahteentoista asteeseen, haluan tuoda kuvaan Olavi Virran patsaan kesäisen kuvan. Mieleeni kohoaa uuden presidentin valinnan myötä kiitolliset sävelet korkeuksiin, kuten tässä patsaassa. 
Olihan eilen myös kynttelinpäivä ja sanotaan, että kevättä kynttelistä.
Mukavaa kevättä lukijani!

Jumala siunatkoon Herra Tasavallan Presidenttiä ja hänen perhettään ja antakoon viisautta ja huolenpitoa tasavaltamme päämiehenä!

 

lauantai 4. helmikuuta 2012

Vaalien loppurutistus.


 Huomenna selviää, kumpi sinivalkoisen Suomemme presidentti on. 
Muista äänestää! 




perjantai 3. helmikuuta 2012

Pari kuvaa kauppahallilta

 Kauppahallin fasadi Hämeenkadulle. Talo, joka haluttiin purkaa, mutta kansalaisliike sai  
aikaan talon säilyttämisen.


keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kauppahallissa Tampereella


































Kauppahallissa löytyy erilaisia liikkeitä ja kahviloita ja jopa kenkäkauppa. Hallista on tullut meille olohuone.
Tällä kerralla katselin ylöspäin, enkä myyntituotteita ja löysin monia mielenkiintoisia yksityiskohtia.








Urheilu on  tärkeää ja hyvä puheenaiheena kauppahallin kahviloissa.

Mukavaa, kun voi välillä istahtaa, sillä joskus voi joutua jonottamaankin.



 
!960 -luvun lopulla Branderilta ostettiin huippuhyviä briosheja ja Tampereen parhaat hampurilaiset olivat Hatanpäänvaltatien Branderilla. 

Linkosuolla Hämeenkadulla käytiin sitten kahvilla ja pärämätsejä syömässä.

kauppahallista on ystäväni blogi, vilkaisepa sekin