Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Hämeenpuiston elämää toukokuussa

Tampere on ihana kesäkaupunki. Täällä on tapahtumia moneen makuun. Jotkin tapahtumat kauhistuttavat melullaan ja kaljateltoillaan. Toiset tapahtumat on tarkoitettu kaikille, kuten toukokuussa ollut ranskalainen ruokatori Hämeenpuistossa. Ranskan lippuja oli joka puolella ja herkullista patonkia mm. ihmiset jonottivat. Tietysti, kun leivän saa juuri uunista otettuna, se on parhaimmillaan. Hyvä, että elämyksiä ulkomailta saa kotikaupungissa, sillä kaikki eivät voi matkustella syystä tai toisesta. 
Vauvatanssi oli minulle uutta, ihan supisuomalaista. Se liittyi johonkin esityskilpailuun. Yleisöä oli paljon ympärillä, mutta pääsin sentään kuvan nappaamaan. 
Kotimaistakin ruokaa ja monenlaisia herkkuja oli tarjolla.Tampereen jäätelötehdas myi jäätelöä ja Pyynikin munkkikahvila herkullisia tuoreita munkkeja kahvin kera ja paljon, paljon muuta. Musiikkiteatteri Palatsi oli tuonut mainosauton esitepöydäksi. Teatterissa saa ruokailla samalla, kun nauttii kulttuurielämyksestä. Ruoka on ollut todella herkullista. 

Ranskalaiselle ruokatorille oli komea portti Hämeenkadun kohdalta pohjoiseen päin.

Väriläiskänä oli saippuamyyntikoju.

Tampereen kauppahallista löytyy tämä upeita lammastuotteita sisältävä myymälä. Myymälässä on tarjolla mm. säilykkeitä, huovutustöitä, huovutettuja vaatteita ja monenlaisia lahjaesineitä.Ilahdutti, kun  esiteltiin  vanhanajan kehruuta käytännössä. 
Tällaisia työnäytöksiä soisi torilla järjestettävän enemmänkin. Hämeenpuisto on oivallinen paikka tämäntyyppisille tapahtumille. 

3 kommenttia:

Sulo Heinola kirjoitti...

Kyllä Tampereella kaikenlaista kivaa löytyy. Onhan se mukavaa olla siellä mukana ja kuvata kameralla asioita muistoksi.

HanneleKristiina kirjoitti...

Kiitos hyvästä esittelystä . tampere on best;) Ainakin minun mielestäni . En nyt voi paljoa liikkua niin nämä ovatihania keitaita katsella.

ritvaliisa kirjoitti...

Minun tulee kuvattua paljon erilaisia tapahtumia muistoksi, sillä yksin en viihdy pitkiä päiviä kotona. Mukavampi olisi tietenkin kuvailla kamun kanssa, mutta kun... En ehdi kaikkia kuvia mitenkään käsitellä albumeihin asti.

Tampere on todella upea kulttuurikaupunki. Paras, kuten HanneleKristiina sanoit. Mukavaa, kun voi ilahduttaa näillä kuvilla ja tuoda tapahtumia edes vähän
olohuoneisiin.