Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Siilin vierailuEräänä iltana kuului kummallista rapinaa olohuoneesta. Rupesimme tutkimaan rapinan syytä ja kas, siilihän se siellä lattialla taapertaa. Heti, kun se huomasi meidät, se piipersi nurkkaan pakoon. Minä tietenkin kameran kanssa varovasti sohvalle ja kurkistamaan kohti nurkkaa. Onneksi laukku oli edessä, ettei se päässyt etenemään kauemmaksi.

Yritimme varovasti häätää sitä kohti avointa kuistin ovea, mutta nurkka oli siilin mielestä turvallisempi. Emme siis onnistuneet siinä, vaan siili rupesi näyttämään pelokkaalta. Sitten löytyi pahvilaatikko, jossa oli pakkauspapereita sisällä. Veimme sen siilin eteen toivoen, että se menisi siihen. Siiliä ei kuitenkaan kiinnostanut pimeä laatikko. Odotimme kärsivällisesti laatikon vieressä ja vihdoin siili siirtyi nurkasta hiukan. Saimme kuin saimmekin sen sisälle laatikkoon. Siili meni äkkiä papereiden taakse laatikon nurkkaan. Laatikon veimme kuistille ja olisimme halunneet vielä nähdä siilin juoksemassa vapauteen, mutta se pysyi vakaasti piilossaan. Suljimme parvekkeen oven, ettei se tulisi takaisin. 

Jonkin ajan päästä ennen nukkumaan menoa kurkistimme
 laatikkoon ja helpotukseksemme se oli tyhjä. Siili oli mennyt pimeään yöhön. Ilmeisesti se asuu kuistin alla, sillä kuistin alta kuuluu useinkin rapinoita ja siiliä varten laitetut ruuat häviävät yleensä auringon laskiessa illan hämärtyessä, kun siili lähtee yöksi liikkeelle.


http://ritvaliisa.blogspot.fi/2011/06/siilit.html

Tässä linkki vanhempaan siiliblogiini, vaikka kuvaan tuli tämä vuosi, on kamerani alkuperäinen kuvauspäivämäärä oikea.
13 kommenttia:

Sulo Heinola kirjoitti...

Näyttää tulevan sisälle avonaisesta ovesta, mutta sitten kauhukseen huomaa ettei löydä ulos.
Voi pientä siili parkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Upea yksilö. Siilihän on hyötyeläin joka pitää lehtokotilot poissa tontilta. Kokemukseni mukaan tykkää kissan ruuista - siis niistä purkkiruoista ja pipanoista. Eräs ystäväni hankki heinäpaalin tontillensa siilin talvipesäksi.

ritvaliisa kirjoitti...

Lehtokotiloita oli kesällä melkoisesti tällä tontilla ja nyt vain muutama pieni aamukasteen jälkeen.
Tässä on pieni metsikkö talon vieressä ja siili varmaan talvehtii siellä, ellei sille löydy pesää kuistin alta.

Ei siili minusta ollut kovin säikähtänyt, kun eivät piikit olleet pystyssä.

HanneleKristiina kirjoitti...

Siilit ovat ihania. Lapsena kun olin kesäisin maallla niin laitoin aina yöksi siilillle lautasellle maitoa. Nykyään sanotaan että ei saisi laitaa maitoa. Niin se maailma muuuttuuu:)

ritvaliisa kirjoitti...

Näin on, ei maitoa siilille,eikä mitään maitoruokia, ei suolaa eikä sokeria.
Vettä pitää aina olla kupissa ja silakka on siilin herkkua. Luin jostakin, että silakka pitää kiehauttaa, että tiaminaasientsyymi, joka tuhoaa B1-vitamiinia, lakkaa vaikuttamasta.

HanneleKristiina kirjoitti...

Kiitos lisätiedoista jos vaikka joskus sattuisi siilli ruokittavaksi.

eila kirjoitti...

Tuo sama siili(?) käy varmaan meillä.Ahvenet, särjet ja lahna eivät ole kelvanneet vaan jääneet harakoille aamuruoaksi.Taitaapa olla city-siili.Annoin sille nimeksi Lyllerö.Teimme mökin talvipesäksi- saapa nähdä kotiutuuko.

ritvaliisa kirjoitti...

Niinpä HanneleKristiina, olen minä meillä kerrostalon pihassa tavannut siilin, joten voisihan siitä elätinkin saada.

Eila, saattaa hyvinkin olla sama Lyllerö -siili, tosin olen nähnyt kaksi kerralla pihassa. Toinen on isokokoisempi minusta, kuin tämä nyt kuvattu. Minusta yhtenä talvena siilit olivat pesineet kuistin alla ja nytkin ne aina kipittävät sinne karkuun, jos liike rupeaa häiritsemään.
Kiva, Eila, kun olet löytänyt blogini.

seijastiina kirjoitti...

Enkä minä ole tätä kommentoinutkaan..voi ei.. ihku pikku siili ♥
Lukijana ainakin olen ...olen unohtanut kai.
Hyvää uutta viikkoa.

ritvaliisa kirjoitti...

Olen kirjoittanut tänne tosi epäsäännöllisesti, taukoilllen välillä paljonkin. Kiva, kun huomasit ihanan pihasiilin. Täytyy kokeilla tunteeko se Eilan antaman Lyllerö -nimen.
Mukava syksyä sinullekin!

seijastiina kirjoitti...

Hyvää huomenta.
Lyllerö onkin hauska nimi, ihana on toinen kerrassaan ♥

Beate56 kirjoitti...

Täällä myös kahta piikkipalleroa ruokittu. Netistä oikein piti tarkistaa mitä ruokaa niille voi antaa. Kissanraksut ja makkarat kelpaavat (raksut liotan vedessä). Nyt mietin niille talvipesän tekoa, kun toinen jo lymyää yhdessä muovipussissa. Maaseutua tämä on, että pesäkoloja varmaan löytyy. Siilikanta on vähentynyt, koska niille ei löydy enää pesimispaikkoja.

ritvaliisa kirjoitti...

Minusta tuo maitokielto johtuu siitä, että ennen annettiin täysmaitoa ns. lehmänmaitoa. Ei se aiheuttanut mitään ongelmia.
Netistä kuulemma löytyy talvipesän teko-ohjeita, joten helppoa se nykyisin on.