Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Kauneutta rappukäytävässä

Kunpa tämän päivän rakentajat vaivautuisivat koristelemaan talot. Harmi vain, että 
kaikki vanha annetaan rapistua ja puretaan sitten pois, "kun tulee kalliimmaksi entisöidä kuin rakentaa uutta."

Onneksi vanhaa Milavidaa ruvettiin vihdoin kunnostamaan. Toivottavasti se saadaan arvoiseensa käyttöön. Esimerkiksi siihen voisi tulla tamperelaisten kirjailijoiden museo. Meillä on hienoja taiteilijoita kirjallisuuden alalla. Annetaan heille oikea kunnianosoitus. 

Tulisi todellinen taidematkailijoiden magneetti. Sara Hildenin  museo olisi lähellä Särkänniemen rannassa, kuten tähänkin asti hänen itsensä toivomallaan paikalla, josta olisi helppo tulla ylös Milavidaan. Sen puisto ja Näsijärven kauniit maisemat ja museon anti. Nuoret ja lapset voisivat nauttia rauhassa Särkänniemessä ja tulla sieltä mukaan Milavidan tunnelmaan. Pikkubussi kuljettamaan.

 Lähellä olisivat myös työläismuseokorttelin idylliset pihat ja Tampereen taidemuseo. Tallipiha, Finlaysonin kirkko ja... eihän näitä edes pysty luettelemaan. Joka tapauksessa jokaiselle jotakin pienellä alueella. Mikä sen ihanampi Tampere! 9 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Kaunista!

HanneleKristiina kirjoitti...

Hienoaja kuvia Milavidasta. Lapsena kävin siellä usein ja nimi oli Näsinmuseo. On todellla sääli, että se on päästetty rapistumaan, mutta nythän sitä entisöidään. Liatoin fb.hen ja omaan blogiini. Kiitos näistä.

ritvaliisa kirjoitti...

HanneleKristiina ja Seijastiina kiitokset kommenteista.

HanneleKristiina; Nämä kuvat ovat vanhan kerrostalon rappukäytävästä Keskustorin laidalta. Olen pahoillani, että harhautin Milavida -tekstilläni. Se vain oli minulle rakas aihe aiemmin remonttitoiveissa ja nyt muuttui toiveet erilaisiksi, kun remontti alkoi vihdoinkin. En löytänyt Milavidasta kuviani. Ilmeisesti ovat vanhalla tietokoneellani, jota en penkonut.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä talosta on tuo "kauneutta rappukäytävässä" kolmas kuva ylhäältä lukien? (ympyrässä harpit, suorakulmat ym.)
Kiitos.

ritvaliisa kirjoitti...

Kaikki kuvat ovat samasta rapusta. Frenckelin savupiippu näkyy yhdessä taustalla eli nykyisin lukusali on siinä rakennuksessa.Laikun lava sen edessä ja pysäköintialue vastapäätä taloa.

Sulo Heinola kirjoitti...

Olet liikuttavasti puhunut aiheesta joka todella lämmittää mieltä!
Kirjailijamuseo Tampereelle!
Hyvä idea.

HanneleKristiina kirjoitti...

Ritva kiitos korjauksesta teksitni takia. Hienoja maalauksia kuitenkin. Kylähän Tampereltakin kaunista.

ritvaliisa kirjoitti...

Nyt vasta sain talon tietää nimeltä, Sandbergin talo. Nykyisen Kekäleen toiseen kerrokseen ja lounaskahvilaan pääsee tästä rapusta.

ritvaliisa kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta. Olisi todella upeaa, kun kirjallista kulttuuria arvostettaisiin museon muodossa. Olisi mainiota, kun siellä esiteltäisiin kirjauutuuksiakin luentojen muodossa.