Sivut

tiistai 10. joulukuuta 2013

Viinikan kirkko/Tulkoon valosi -konsertti

Viinikan kirkossa oli lumisateisena päivänä lähetyksen joulukonsertti, jossa esiintyivät laulajat Juha Yli-Knuuttila, tenori, Mari Vuorijärvi, sopraano ja Pertti Kallio, baritoni. Heidän säestäjänään oli Anne Elina Kiviniemi. Juhlapuheen pitivät Teija ja Michael Greed. Konsertin suunnittelivat yhteistyössä Viinikan seurakunnan kanssa Hämeen ev.lut Kansanlähetys, Kylväjä ja Suomen Raamattuopisto. 

Kirkon on suunnitellut tamperelaissyntyinen  Yrjö A Waskinen. Hän voitti suunnittelukilpailun, jossa olivat mukana mm. Lars Sonck ja Alvar Aalto. Kirkko valmistui 1932. Piispa Jaakko Gummerus totesi vihkiäispuheessaan, että kirkossa yhdistyivät ensimmäistä kertaa Suomessa arki- ja sakraalitilat. Viinikan kirkosta tuli pian valmistumisensa jälkeen lasten ja nuorten keskus. Syntyi seurakunnallinen poika- ja tyttötyö. Kirkon yksilaivaiseen tilaan mahtuu lähes 400 henkilöä. Lisäksi seurakuntasalin yhdistämällä tulee lisätilaa noin sadalle.

Koristeaiheita on upotettu lattiasta kattoon asti. 20-äänikertaiset urut valmisti Kangasalan Urkutehdas. Suunnittelijana oli Aarne Wegelius. Kirkonkellojen soinnut määrättiin Tuomiokirkon kellojen mukaisiksi. Etelästä junalla tuleville kirkko näkyy menosuuntaan oikealla omakotitalojen ylitse.

  

 
Yhtenä ohjelmanmyyjistä kuvasin pääosin kirkon eteistilaa. Mukaan pääsi myös seurakuntasali, jossa oli lopuksi konserttikahvit.

2 kommenttia:

Sulo Heinola kirjoitti...

Viinikan kirkko on todella hieno.
Olen myös joskus käynyt sitä kuvaamassa. Silloin en päässyt sisälle joten oli mukava nähdä kuviasi!

ritvaliisa kirjoitti...

Kiitos, Sulo. Paljon siellä olisi kuvattavaa, esim urut jäivät kuvaamatta kokonaan. samoin kattomaalaukset.