Sivut

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Ähtärin eläinpuistossa

 Suomen luonnossa ilveskanta on melko pieni, vaikka ilveksiä tavataan lähes koko maassa.  Ilves on rauhoitettu Suomessa. Suojelun ansiosta kanta on lisääntynyt, joten viime syksynä on kaadettu 700 ilvestä. WWF pyrkii suojelemaan salametsästykseltä. Ilves liikkuu yleensä yöaikaan ja hämärässä ja on hyvin arka eläin, joten helposti niitä ei tapaa luonnossa. Ihminen on sen pahin vihollinen Suomessa, sillä meillä ei ole eläimiä, jotka kävisivät ilveksen kimppuun.  Meitä eläinpuiston kissapeto tarkkaili kaukaa häkkinsä toiselta laidalta. 

 Lunta oli viikko sitten vielä puiden oksillakin, mutta viikko on ollut aurinkoinen ja kevät tulee kohisten.
 Tämä kuva on majavan alueelta, mutta se oli piilossa tällä kertaa. 
Villisika viihtyy luonnossa tiheissä metsissä, soilla ja kosteikkoalueilla, usein viljelysten läheisyydessä. Sen ravintoa ovat pääosin kasvikset, juuret ja viljelykasvit. Perunat ovat sikojen herkkua, joten perunamailla villisika vierailee mielellään. Villisian ja tavallisen kotisian risteytys on nimeltään metsäpossu.

Urokset ovat yksinkulkijoita, mutta naaraat kulkevat mieluiten laumassa.
 Naakkaparvi lehahti hetkeksi lepäilemään läheisten puiden oksille.

2 kommenttia:

HanneleKristiina kirjoitti...

Kiitos upeasta blogista. Siinä oli paljon hyvää tietoa ja hienoja eläinten kuvia. olipa Hämeen vaakunaeläin ilveskin, joka täällä tepstelee aniharvoin.

ritvaliisa kirjoitti...

Kiitos sinulle kommentista. Eihän niitä metsäneläimiä muualla keskikaupunkilainen tapaa, kuin eläintarhassa.